mandag 22. februar 2010

Sjokoladepasta




Til denne deigen brukes det 2 deler kokesjokolade (lys eller mørk) og 1 del lys sirup.

400g kokesjokolade og 200g lys sirup synest jeg blir en passe deig til en kake (nok til lokk og litt pynt).


Smelt kokesjokoladen i vannbad, avkjøl litt og rør den inni sirupen. dette blir til en tykk røre. sett den i kjøleskap ca 15.min. Nå er den klar til å kna sammen...dersom ikke, vent litt til. Men ikke vent for lenge med å kna den sammen. Den blir fort hard og vanskelig å kna. Det er blitt anbefalt å sette deigen kaldt i minst 6 timer, før bruk. Personlig synest jeg da at daigen blir for hard, og tung å kjevle ut. Jeg liker den best etter bare en liten stund, før den hardner for mye...da er den smidig å lett å kjevle ut.

Kake med sjokoladepasta


Sjokoladekake med sjokoladesmørkrem og lokk av sjokoladepasta (se oppskrift under etiketter: oppskrifter på div.masser).

torsdag 11. februar 2010

Prøving og feiling....

Inspirert av fine kaker jeg hadde sett på nettet, gikk jeg igang med liv og lyst - med nye utstikkere og ny-investert farge! Det så enkelt ut...men var ikke så enkelt allikevel....sløyfen av marsipan klappet fullstendig sammen...feil masse??

Mannen var på cup-finale farsdags-helgen. Kake i seiers-farger ble laget i en fei til han kom hjem :-)

Her gikk det skeis da skriften skulle på...bedre lykke neste gang :-)

Gulrotkake med trekk i MMF - som jeg ikke ble fornøyd med (klumpete)


Denne kaka blei laget til dåpsbarnet mitt. Måtte prøve å lage to-etasjes-kake




Mine kaker :-)

Velkommen til min kakeblogg. Jeg har opprettet denne fordi jeg elsker å lage/pynte kake. Synest det er greit å ha et sted/galleri der jeg etterhvert samler bilder, oppskrifter og div tips. Etter å ha søkt litt rundt på nettet, har jeg funnet ut at en faktisk kan lage ganske bra kaker, med de rette redskapene og gode oppskrifter. Har også mine egne oppskrifter og erfaringer som jeg etterhvert vil dele med dere. Men nå er bloggen ennå i sin spede begynnelse. Jeg håper på å få mye å fylle den med etterhvert... skal først legge ut noen av mine første kaker....som ikke er av de vakreste ...men en begynnelse til noe jeg håper blir bra eller ivertfall bedre etterhvert:-). Øvelse gjør mester sies det....så får vi se :-) Det er uansett greit å ha en blogg, der en kan utveksle erfaringer med andre om det som interresserer en :-) :-)