mandag 22. februar 2010

Sjokoladepasta




Til denne deigen brukes det 2 deler kokesjokolade (lys eller mørk) og 1 del lys sirup.

400g kokesjokolade og 200g lys sirup synest jeg blir en passe deig til en kake (nok til lokk og litt pynt).


Smelt kokesjokoladen i vannbad, avkjøl litt og rør den inni sirupen. dette blir til en tykk røre. sett den i kjøleskap ca 15.min. Nå er den klar til å kna sammen...dersom ikke, vent litt til. Men ikke vent for lenge med å kna den sammen. Den blir fort hard og vanskelig å kna. Det er blitt anbefalt å sette deigen kaldt i minst 6 timer, før bruk. Personlig synest jeg da at daigen blir for hard, og tung å kjevle ut. Jeg liker den best etter bare en liten stund, før den hardner for mye...da er den smidig å lett å kjevle ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar